Aankomst in India

Na een nachtvlucht vanuit Dubai kwamen we dan eindelijk aan in India!!!

Hier aangekomen hebben we meer dan een uur moeten wachten voordat we door de douane konden. Waarna we gelijk Jeyeraj gebeld hebben gezien hij ons kwam ophalen, na 10 min wachten in ongeveer 32 graden, kwam hij er aan met zijn privé chauffeur.

Het is ongeveer 1.5uur rijden van Chennai naar Kanchipuram.

Onze eerste indruk van India: Warm, druk, veel koeien, riksja’s, auto’s, overvolle bussen, geiten, olifanten, fietsers, honden en wandelaars. Het loopt, fietst rijdt etc allemaal door elkaar heen met een hoop getoeter!

Bouwval qua winkels/huizen langs de kant van de weg, veel rotzooi wat gewoon langs de weg wordt verbrandt. Thee is erg zoet en moet je snel drinken, want halverwege je kop en gesprek stapt men op en ga je verder haha.

Jeyeraj en zijn vrouw Britto hebben ons warm verwelkomd! Ze zijn erg aardige, ze zijn vriendelijk en behulpzaam. Heel gastvrij!

Eten is tot nu toe super, wordt nog wel gelachen om ons gezien wij nog niet zo goed met onze hand wel te verstaan rechterhand kunnen eten.

Deze week zitten wij in een tijdelijke kamer in het gebouw naast ‘RIDE’ de organisatie.

Daarna verhuizen wij naar onze kamer waar wij de rest van de tijd zullen verblijven.

We zijn heel benieuwd naar die kamer, eigenlijk meer naar de bedden en de badkamer...We hebben op dit moment geen bed maar plastic stretcher die keihard is! Dus rugpijn is nu normaal J

Wel is het voor ons heel erg wennen aan de cultuur en de omgeving. We zijn al een aantal dieren tegen gekomen in en rondom onze kamer, waar wij niet zo blij mee zijn.

Laten we beginnen met de kakkerlaken, spinnen, muggen, kikkers (als je niet goed uitkijkt stap je er op!! HE SANDRA, ze springen niet opzij...helaas) etc.

Maar gelukkig zijn er ook veel leuke dingen die we meemaken. Zo zijn we vandaag naar een sariwinkel geweest. De eerste was een zijde sariwinkel, waarvan de sari’s niet door kinderen gemaakt worden en dus was duurder zijn (100 euri), wel heeeel mooi verwerkt met gouden draden. Voor het dagelijks gebruik hebben wij een katoenen sari gekocht voor maar 10 euro! Het personeel sprak geen Engels waardoor de communicatie erg grappig verliep. Foto’s vinden ze erg interessant. Ze snappen niet dat ze zichzelf kunnen terugzien op het schermpje. De verkoper vond dat ik uit Amerika kwam en zei: You are blessed en Lisette kreeg een kus op haar hand.

Toen we terugliepen naar de auto stonden we even buiten, waarna er erg naar ons gekeken werd alsof we aliens waren. (Er zijn hier geen blanken). Gister zijn we naar het trainingscentre gegaan van RIDE waar we uitleg hebben gekregen wat ze daar doen. Ze hebben er 2 klaslokalen voor educatie en een tuin met groeten die de locals onderhouden. We hebben de pepers zien groeien en veel libelles gezien. Ook heeft Chan een bananentros van de boom afgekapt! Erg leuk!

Zometeen komt er een man die onze sari’s gaan aanmeten en maken. Lekker luxe, het gebeurt bij ons thuis!

 

Foto’s komen later, aangezien er zo bezoek komt! En omdat we niet alle luxe hebben, kunnen wij niet altijd op internet. Wij mogen vanaf nu waarschijnlijk 1 uur per dag op internet!

 

Liefs ons
geplaatst op donderdag 7 februari om 14:24 Er zijn 3 reacties...

Toppie. maar ja het meeste wist ik al, hmm kakkerlakken,

zei Kablau op donderdag 7 februari om 16:39

Hey Hey Miss us of A en Lisette,

Nou toch nog iemand anders die dezelfde ideeen heeft als IK (jaja!) mbt je afkomst (USA)...

Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken daar in het verre India...! Echt totaal anders dan hier in Nederland. Alles is anders behalve het internet gebruik, doet me denken aan me eigen werk ;-)....

Blijf vooral zo doorgaan met de site! Veel verhalen en foto's!

Geniet er van!

Kus
Alfred J. Kwak!

zei Afred J. Kwak op donderdag 7 februari om 18:44

Het is toch geweldig leuk alles zo te lezen wat jullie meemaken. Je kan je het hier haast niet voorstellen. Ze hebben voor jouw sari, Lisette, iest meer stof nodig, want jij bent voor begrippen daar ook lang denk ik. Als jullie ze aanhebben wel even foto plaatsen he!
Nu heb je nog even tijd, straks komt het echte werk eraan.
Geniet er samen van, wij volgen het via internet en genieten ook.
Hou elkaar goed in de gaten.
Groetjes en dikke kus.

Pa en Ma

zei Lammert en Catharina op vrijdag 8 februari om 8:37