Van alles wat

Afgelopen zaterdag was deel 1 van International woman day! Deze dag bestond uit een spelletjesdag voor alleen de vrouwen. Tijdens deze dag werden er diverse spelletjes uitgevoerd. Misschien herkennen jullie deze nog van vroeger. De spelletjes waren alsvolgt : Touwtje trekken, koekhappen, golfballetjes lopen op lepel etc, tijdbom met bal en een kookwedstrijd. Wij hebben overal leuk en fanatiek aan meegedaan en dat met 40 graden in de zon. We voelden ons weer helemaal kind! Uiteraard zijn hier foto’s van zie foto’s.

 

 

S’avonds kregen wij bezoek van een olifant, deze stond weer voor ons huis. Natuurlijk zijn wij naar buiten gegaan, gezien wij het nog steeds erg leuk vinden om in een dierentuin te wonen. Wij zijn dan ook als echte toeristen weer op de foto gegaan met deze olifant!

 

 

Zoals eerder beschreven zitten wij nog steeds samen met een Amerikaans stel. Deze hebben het Joodse geloof en vieren elke vrijdag Sabbath. Dit vind elke vrijdagavond na zonsondergang plaats. Wij werden afgelopen vrijdag voor het eerst uitgenodigd om dit met ons allen te vieren. We hebben gezongen, gegeten en gedronken. Chantal vond het net kerstmis. Helaas was de wijn vervangen door druivensap. Maar dat mocht de pret niet drukken. Wij worden multicultureel hier!

Liefs Lisette en Chantal

geplaatst op woensdag 5 maart om 13:42 Er zijn 2 reacties...

Ja Sabbath vrijdag na zonsondergang, want de hele zaterdag is Sabbath dag, dat is voor hen de zondag, dus vrije werkloze dag. Volgens de bijbel is de 7e dag rustdag en dat is zaterdags.
Dat kan ik me nog herinneren van mijn vroegere joodse vriendinnen Tamar en Elvira Levy (tweeling)Die moeder maakte vrijdags al het eten voor zaterdag klaar en zette dat in een kist met hooi om het warm te houden en het licht ging met een tijdschakelaar aan en uit, dat ze zelfs geen knop om hoefden te zetten!!!! Gaat mij te ver, maar ja ieder z'n ding.
Veel plezier nog in de "dierentuin".

Groetjes Mama

zei Catharina op woensdag 5 maart om 13:52

Zo zie ja maar, een geweldige ervaring om een andere cultuur mee te maken; je krijgt een andere visie van de wereld. Soms is het eenzijdig (cultuur gebonden), belangrijk is, dat je met respect ermee blijft omgaan.
Ik ervaar de jaren dat ik in het buitenland gewoond heb als positief en ben blij te lezen dat jullie het ook een mooie belevenis vinden. Echt tof hoor!

zei H. Hildebrandt- de Force op vrijdag 7 maart om 0:05