Weekendje weg naar Tiruvannamalai

Donderdag zijn wij naar Tiruvunnamalai geweest om even te ontspannen. Deze plaats staat bekend om zijn spiritualiteit en meditatie. Nou zou je denken….Wat doen jullie daar…MAAR…wij arriveerden op het moment dat er een Shivafeest gaande was. Dit is een feest waarbij de mensen 1 nacht niet slapen maar in tempel verblijven en Shiva eren. Hierbij wordt rondom de tempel verlicht met kaarsjes. Er was een immens grote opkomst. Zoals te zien is op de foto’s werd er veel aan decoratie gedaan in de tempel. Ook stond er een olifant die mensen zegent door middel van de slurf op iemands hoofd te leggen…(Dit is natuurlijk niet gratis…zo slim zijn ze wel hier!) Lisette heeft dit gedaan en zag er echt leuk uit…Zie  foto’s. Het ging erg snel waardoor de foto helaas niet zo geworden is als wij wilden. Ook in Kanchipuram staan er olifanten bij een tempel. Deze zullen wij snel bezoeken!

 

De plaats zelf was weer anders. Er heerste een rustige sfeer en het hotel was geweldig! Het had namelijk een zwembad! Erg luxe dus!

 

De tweede dag gingen wij een berg beklimmen…althans, dat was de bedoeling. Wij kwamen halverwege terecht bij een huis waar de voorbereidingen plaatsvonden voor het Shivafeest. Dit wilden wij niet missen en hebben gekeken hoe dit ging. Nou…naar onze mening is het vaag en raar…haha

 

Mannen dragen vrouwen sari’s, armbanden, oorbellen, kettingen, gezichten zijn ingekleurd als vrolijke kleurplaat. Maar goed…Deze mannen werden een soort van in trance gebracht door een oudere heer met kruiden en vuur op een bord. Hierdoor gingen zij dansen en werden helemaal wild en begonnen te gillen. En nu komt het….De hoofdpersoon moest een ECHTE tong van een geit in zijn mond doen! En daarmee de hele middag mee rondlopen. Wij vroegen waarom en kregen als antwoord: Just for decoration….Ook had 1 man limoenen aan zijn lichaam vastzitten. Die limoenen zaten aan draadjes vast gestikt aan zijn huid!Leuk om meegemaakt te hebben, maar apart! ’s Middags natuurlijk gebruik gemaakt van het zwembad met als uitzicht een immens grote berg! Zie onze foto’s! Een geslaagd weekendje weg weer.

 

 

geplaatst op zondag 9 maart om 14:11 Er zijn 2 reacties...

Wazig maar geslaagd haha.

zei Kablau op zondag 9 maart om 15:01

Ik was toch nieuwgierig naar Shiva en vond de volgende informatie:
de twee grote ringen door zijn oren zijn een indicatie van zijn buitenzintuiglijke waarneming.
Hij is gezeten op een tijgerhuid, een symbool van macht, die zijn beheersing over de dierenwereld toont.Shiva is de god van de Vernietiging zo wel als de Schepping, die elkaar in een eeuwige cyclische beweging volgen.
Zijn lichaam is bedekt met as, symbolisch voor dood en regeneratie.
Shiva is altijd naakt, wat zijn oorspronkelijke wezen, zijn niet-gehechtheid aan de wereld symboliseert.
Zijn lichaam vertoont vrouwelijke kenmerken, zoals zachte ronde contouren en geen baard, en soms ook wordt hij afgebeeld als half man, half vrouw, wat symbolisch is voor zijn overstijging van tegengestelden, voor de oorspronkelijke eenheid van polariteiten. Heel wat, nietwaar? Jullie hebben een heerlijk uitje gehad met weer veel informatie over de omgeving. Dit is een excursie waard!

zei Hilda Hildebrandt- de Force op zondag 9 maart om 16:35