Semester at sea

Semester at sea!

 

 

Wij hebben weer bezoek gekregen. Dit keer een grote groep van 40! Dit waren studenten uit Amerika, Canada en Puerto Rico die deelnemen aan The Scholarship. Het woord zegt het al een beetje…Een semester volgen op de zee. Een semester duurt 3,5 maand en tijdens deze 3,5 maand doe je 10 landen aan. Dit cruiseschip begon in de Bahama’s en is via Mauritius naar India gevaren. Zij verbleven 1 nacht bij RIDE. Jaja…nu komt het … 40 man in ons gebouw.

 

Dit ging natuurlijk niet zomaar…Er werden badkamers gebouwd op elke verdieping en onze kamer werd ook gebruikt als hotel. Drie vrouwen kwamen even schoonmaken in de kamer en vonden veel dingen merkwaardig! Een paar voorbeelden:

 

- Tampons

 

Ja, wat zijn dit….Het bed wiebelde omdat de poten niet recht stonden en dat wilden ze met tampons oplossen…Niet wetende dat wij vrouwen dit voor andere dingen gebruiken.

 

-          Ondergoed

 

De was hing aan onze waslijn in de kamer. Dit is natuurlijk foute boel. Stel je voor dat andere mensen onze was zien hangen…en dan bedoelen ze vooral het ondergoed.

 

-          Badkamer

 

Alles werd uit de badkamer gehaald en op een tafel gezet met handdoeken er over. Stel je voor dat de studenten onze shampoo en zeep gingen jatten.

 

-          Verbouwing

 

De tafel werd weggezet, nachtkastje werd naast mijn bed gepropt, want alles moest opzij voor 3 mensen…Onze kamer is mega groot, maar de bedden moesten natuurlijk 1 meter uit mekaar staan.

 

-          Koffers

 

Al onze spullen werden in onze koffers gestopt, want stel je voor dat ze dat zien. Chantal was er niet bij dus mijn koffer was 1 grote bende en Chantal is nog steeds op zoek naar wat spullen.

 

-          Afval doorlopen

 

Onze afval in zakken werd opnieuw bekeken, want stel je voor dat er nog wat bruikbaars in zat…helaas dit keer niet voor ze. Wel vonden ze wat anders. Chantal heeft al 3 tassen gekocht, waarvan er twee stuk zijn(die ik wilde weggooien) werden gevonden. Dit kon nog genaaid worden en gebruikt. Ik heb deze tas ook gedoneerd, aan Nagalaksmi. Zij is ontzettend lief en spreekt goed Engels. Toen werd er gevraagd hoeveel die koste…Nou wel 3 hele Euro’s. Toen viel ze stijl achterover…ZO DUUR! Ik wist even niet te reageren, omdat het voor ons niks is. Ze werd erg blij toen ze de tas mocht hebben. De andere kapotte tas mag ze bij deze ook hebben. Die was wel 1 euro.

 

 

Na dat de kamer af was kwamen de studenten…Er zouden drie studenten op onze kamer slapen..hahhaha Liset en ik kwamen boven en werden verrast door wel 15 studenten!

 

Was erg leuk. Weer eens wat anders dan om half 10 naar bed te gaan.

 

We hebben gekaart….Bullshit en 4 of a kind. Erg leuk!

 

De volgende dag vroeg op en een village bezoek! Deze mensen waren goed voorbereid op deze groep en trokken ook alles uit de kast! We hebben uiteraard veel gezien. Dit dorp had veel geiten, ook babies…zooo lief! We kregen een rondleiding door de coördinators van de vrouwen van de Self Help Groups. Wij kregen te zien wat voor werk deze vrouwen doen om een eigen inkomen te genereren.(Sari’s weven, bewerken, koken, rijstvelden) We hebben het proces van rijst gezien. Het duurt 3 maanden voordat rijst klaar is!

 

 

Tevens hebben wij op de site gekeken van de ‘Scholarship’. Voor degene die het interessant vinden….(WIJ WEL…) Het kost in de herfst maar €8000,- en in de zomer maar €23.000.-!

 

Dus wie ons wilt sponsoren. Wij horen graag van jullie! Het schip heeft 3 zwembaden en fitnessruimte en sportlessen op het dek. Klinkt goed he! Zie www.semesteratsea.com

 

 

Tot de volgende keer! We zitten alweer bijna op de helft!

 

geplaatst op zaterdag 15 maart om 13:10 Er zijn 8 reacties...

Zo gauw de Jackpot van 16 miljoen euro bij mij binnen is mogen jullie op mijn kosten. Wel in de herfst natuurlijk. Er zijn grenzen.

zei Lammert op zaterdag 15 maart om 14:22

Gelukkig is het op de bahama's lekker warm in de herfst, mag ik ook mee?
Als ik de Lotto win uiteraard kunnen we met zijn drieen.

zei Kablau op zaterdag 15 maart om 16:51

Ze moeten daar in India ook snelkookrijst nemen, dat kost maar 20 minuten bereidingstijd. Zegt het voort zegt het voort.

zei Gerda op zondag 16 maart om 13:53

Hallo Lisette nee ik ga je niet sponseren maar ik volg je wel elke week jullie maken heel wat mee wij vinden het prachtig en wensen jou en Chantal nog heel veel plezier en succes groetjes en een dikke kus.

zei Hennie enWillem op zondag 16 maart om 22:20

Dat jullie de site volgen vind ik super misschien wel beter dan sponseren haha

zei Lisette op maandag 17 maart om 13:56

Hey Chan! Wat maken jullie verschikkelijk veel mee! Echt super! Ik probeer het zo veel mogelijk bij te houden, maar het gaat zo snel haha. Veel plezier nog en geniet ervan!
Liefs Nienke

zei Nienke op dinsdag 18 maart om 16:18

Hoi Lisette en Chantal,
Ook wij genieten elke keer weer van jullie ontzettend leuke foto's en verhaaltjes. Wat maken jullie leuke dingen mee. Blijf genieten! Groetjes (ook van Henk)

zei Alette op dinsdag 18 maart om 22:34

Hey Ladies,
Jullie maken echt wat meer daar, maar ook ik kan jullie niet sponseren. En wat een verhaal van die 15 studenten, sta je wel even raar te kijken. Maar ook dat brengt weer wat gezelligheid met zich mee! Meiden geniet er nog even van, want voor je het weet is het voorbij!
X Inge

zei Inge op dinsdag 25 maart om 15:12