Bezoek aan Kerala deel 1

Hallo allemaal,

 

 

Hier weer een berichtje van ons uit India. Inmiddels zijn we een week op stap geweest met Gerald en Rob (de vrienden van Lisette). We hebben een hoop gezien en gedaan. Eerste paar dagen zijn we in Chennai geweest. Hier zijn we met twee riksja’s de hele stad doorgereden en zo een hoop gezien. Het is wel een vieze stad en het stinkt. Het verkeer is meer dan hectisch, iets van verkeersregels kennen ze niet echt. Waarom rechts inhalen als het links ook kan(voor de mensen die het nog niet weten, ze rijden hier links). Het verschil van heel arm en rijk is om de hoek van de straat te zien. Helaas, maar de realiteit. Verder hebben we heerlijk gewinkeld in één van de winkelcentra.

 

 

Vanuit Chennai 14 uur met de Allepey Express richting eh….Allepey. Dit viel ons erg mee, want we hadden een coupé met vier bedden en AIRCO. Dit is een echte must in India (aldus Gerald en Rob). Vervolgens reden we met onze privé chauffeur richting de houseboat, waar we een dag op zouden gaan varen en slapen. Dit was echt prachtig. Mooie natuur een kabbelend riviertje waar je doorheen vaart en drie man personeel. Echt top.

 

 

De dag er na hebben we een Nederlandse begraafplaats bezocht die in Cochi ligt. Vlak daarbij staat een kerk met een aantal Nederlandse graven en met ingegraveerde Nederlandse namen van overledenen. In 1663 heeft Nederland dit gedeelte van India bezet. Chinese visnetten zijn ook hier te vinden. Deze kun je op de foto zien.

 

 

Een warm onthaal was er in een mooie privé villa die midden in de rimboe lag. Deze mensen stellen hun huis ter beschikking voor toeristen en koken een heerlijke maal voor je. Alles wat ze op tafel zetten komt uit eigen tuin en is meer dan vers. Zelfs de kip komt uit eigen tuin….:)

 

 

geplaatst op woensdag 9 april om 13:48 Nog geen reacties...